Quornfilé i krämig sås
Hur mår du? Har du haft sportlov eller har du nu till veckan?
Idag gjorde vi en riktig favorit, ett knallsäkert kort som A L L A gillar. Har inte stött på nån hittills som gett rätten under åtta poäng (av tio). Try it, du med:

Riset
- Skölj riset tills vattnet är klart.
- Häll upp ris (5 dl) och vatten (10 dl) i en stor kastrull.
- Smula ner en grönsaksbuljongtärning. Rör om, sätt på locket på sniskan och låt småputtra i ca 16 minuter.
- Dra av från plattan och lägg på locket. Låt stå så i 7 minuter. Rör om. Voilà, perfekt kokt ris.
Ärtor
- Häll upp frysta ärtor i en form, micra tills de är klara (2 min). Du kan givetvis snabbkoka dem också. Gör som du vill.
Quornfilé
- Lägg ett gäng (en vuxen hungrig människa äter två filéer) frysta filéer i en smord ugnsform.
- Krydda med svartpeppar, vitlökspulver och örtsalt.
- Bred en matsked laktosfri lättcreme fraich och en tesked sambal på varje filé.
- Häll över några deciliter laktosfri matlagningsgrädde och skvätt över soja.
- Blanda runt.
- Skjuts in i ugnen (225 grader) i ca 15 minuter.
- Ta ut formen och vänd filéerna. Rör om i såsen.
- In i ugnen igen i ca 20 minuter. Sätt på folie sista tiden om det behövs, håll koll.



Du bara M Å S T E testa detta.
Älska livet.