Vardagsmat

Hej min vän, 
Kan vi prata om det här med vardagsmat? Vad är det för dig? Äter du annorlunda på vardagar jämfört med helger, hur då? Hos oss kan en vardagsmat se ut så här: 

(null)

(null)

(null)
En kickassgod sallad (recept finns i tidigare inlägg), potatis och göttbullar. 

MEN! Detta hade även kunnat vara helgmat. Det jag vill komma fram till är att vi inte gör så stor skillnad på vardag och helg när det gäller mat i vår familj. Vi äter bra och nästan alltid från grunden lagad mat - oavsett dag i veckan. 

Det här med planering då? Vi skriver nästan aldrig en matsedel som vi slaviskt följer, vi känner istället efter vad vi är sugna på. När det är dags att handla (typ var tionde dag eller så) skriver vi ner i Ica-appen vad vi behöver handla inför kommande middagar och sen kombinerar vi ihop middagar utifrån det vi har hemma. Vi lagar alltid mer mat än vad som kommer ätas upp (den middagen). Det är så GULD att ha matlådor i frysen och - som idag - en burk med rullade och stekta göttbullar att ta fram och mest bara värma på. Lifehack om något! Ekonomiskt och framför allt klimatsmart; varje liten "rest" tas om hand. För oss är det viktigt. 

En vän frågade idag: åååh, jag måste hitta en aktivitet att snöa in på i vinter - har du nåt tips? Efter lite tipsande hit och dit landade vi i att det var BRÖD hon skulle bli bättre på. Typ mästare på surdegsbröd, hur fantastiskt?! 

BRÖD är ändå livet, va! 

Vad tänker du snöa in på i vinter? Vad vill du nörda ner dig i? 

ÄLSKA NÖRDERI!