Kickassgoda göttbullar

Hej min vän, 
Hur mår du? När vi vaknade var det -27 grader ute. Bitigt. Det blev en hemmafixdag med en kortare tur ut på ca två timmar, mer pallade inte kinder och näsan. Väl hemma var vi sugna på något riktigt gott och så blev det: 

(null)
Supersaftiga göttbullar, gräddsås, pasta och gurka. Så otroligt gott! 

Vi började med att plocka fram allt vi behövde: 
(null)
Obs! Anammas formbara färs behöver tinas innan du kan forma bullar. 

(null)
Titt så fint! Vi använde 350 gram färs och det blev ca 35 göttbullar. 

(null)
Titt så fint! 

Du behöver 
  • 350 gram anamma formbar färs 
  • 1 liten lök 
  • 0,5 msk rapsolja 
  • 0,75 dl ströbröd 
  • 0,5 msk maizena
  • 1 msk senap 
  • 0,5 msk kinesisk soja 
  • 0,75 dl laktosfri grädde 
  • 1-2 tsk salt 
  • 2 tsk svartpeppar 
Gör såhär 
  1. Finhacka och stek löken mjuk. 
  2. Blanda allt utom färsen i en skål. 
  3. Blanda färs med resten av ingredienserna - blanda rejält. 
  4. Forma bollar, ca 35 stycken, 
  5. Stek göttbullarna i två omgångar, lägg de färdiga i en ugnsform och skjuts in i ugnen på 100 grader. 
  6. Häll de sista göttbullarna i ugnsformen och låt stå i ugnen tills du gjort en god sås, kokat klart tillbehöret (potatis eller pasta), gjort en god sallad och dukat vackert. 
Njut! 

(null)
Sååå gott! 

Och något som gör mig glad: 
(null)
Två grymt goda matlådor. Mmm! 

Nu ska jag titta på när min unge spelar fortnite, dricka en kopp te och bara mysa. 

Älska göttbullar!