Livets vegfärssås

Hej min vän, 
Hur mår du? Här känns det verkligen att semester och sommarlov är i antågande, i morse var det riktigt tufft att kliva upp. Då behöver man muntras upp lite och vad passar då bättre än en riktigt god pasta? 

(null)
Pasta SKA kokas al dente. 

(null)
Önskar du kunde känna hur gott detta luktar! Mmm! 

(null)

(null)
Livets godaste vegfärssås helt enkelt. Gör den du med vetja: 

1. Koka upp pastavattnet. Salta. 
2. Dela och stek ett gäng färska champinjoner. Salta och peppra (svart). 
3. Häll i vegfärs (Anamma), pressa i några vitlöksklyftor. Stek ihop. Häll även i någon slev pastavatten och några matskedar chilisås. 
4. Släng i pastan i vattnet och koka enligt paketet (men dra bort någon minut för att få pastan riktigt god). 
5. Häll i en skvätt laktosfri matlagningsgrädde i färsen, rör om och låt puttra på svag värme tills pastan kokar klart. 

Om du har parmesan hemma så river du över det strax innan servering. Har du även vitlöksbröd hemma så får rätten 10 poäng av 10 möjliga. Utan parmesan och bröd blir det 9/10. Duger mer än väl med andra ord. 

Jag älskar att laga mat med få ingredienser och enkla kryddor. Det gör matlagningen enkel och rolig. 

Älska livet.