Havrekokoskakor

Hej min vän, 
Hur mår du? Nyser du av pollen eller njuter du av all vår som dundrat in? Här är det lite både och. 

Som du kanske vet så började jag en sockerfri period den 3 januari. Du har säkert också koll på hur mycket jag älskar att dona på i köket. Det har lett till några nya recept, det här till exempel: 

(null)
Otroligt (sött och) gott! 

Ingredienser 
  • 2 bruna bananer 
  • 2,5 dl havregryn 
  • 2 matskedar kokos 
  • 1 dl torkade tranbär 
  • 1 tsk kardemumma 
  • 1 tsk kanel 

Att toppa med
  • kokos 
  • sockerfri choklad 
  • kokosolja 

Gör så här 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Ta fram din matberedare och lägg ner alla ingredienser i bunken. Kör tills du har en deg/smet. 
  3. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka upp 8-9 kakor. Platta ut dem något. Tänk typ 6 cm i diameter och 1 cm hög. 
  4. Grädda i ca 13-15 minuter. Låt svalna på plåten. 
  5. Smält choklad (typ 50 gram) tillsammans med en matsked kokosolja. Jag körde i micron i ca 50 sekunder, blev kanon. Rör om och häll över kakorna. Toppa med mer kokos. Låt stelna i kyl. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Succé! 

Vad bakar du helst? 

Älska kokos!