Buljongkokt ris med gräddcurry

Hej min vän, 
Hur mår du? Här blåser man bort så fort man sticker ut näsan genom dörren. Himmel och pannkaka vad detta tar hårt på snön. 

Nu ska jag bjuda dig på något riktigt, riktigt gott: 

(null)

(null)

(null)
Så otroligt krämigt, smakrikt och gott! Servera gärna med ett gott grovt bröd. 

4-6 personer 
Ugn: 225 grader 

Ingredienser 
  • Broccoli
  • Haricot verts
  • Gröna ärtor 
  • Vitlök (2 stora klyftor) 
  • Curry 
  • Salt 
  • Krossade tomater 
  • Vispgrädde (3 dl) 
  • Ris (5 dl) 
  • Grönsaksbuljong (2 st) 
Gör såhär: 
  1. Börja med att slänga in de frysta grönsakerna i ugnen. Smula över en buljongtärning och kör grönsakerna i ugnen i ca 15 minuter. Du vill att de ska bli genomvarma och få lite färg. 
  2. Sätt igång riset. SKÖLJ riset innan tills vattnet är klart. Koka sedan riset tillsammans med en buljongtärning. Vi tog 5 dl ris, 10 dl vatten och en tärning. Jag lät riset koka tills det nästan var klart. Sedan tog jag kastrullen åt sidan, satte på locket och lät eftervärmen sköta resten. Riset blir otroligt fluffigt och gott på det viset. 
  3. Vispa grädde fluffigt. 
  4. Blanda grädde, krossade tomater, curry, salt och hackad vitlök. 
  5. Ta ut formen från ugnen och dela broccolin i mindre bitar. 
  6. Bred currygrädden över grönsakerna och kör ca 12 minuter till i ugnen. Håll kol i slutet. 
(null)
Älskar grönt! 

(null)

(null)
Den här blandningen är magisk att bre över vegfärs också. 

(null)

(null)
Smakerna är magiska och är grymt goda i en matlåda också. Det blev fyra matlådor idag. Ska snart ställa in dem i frysen. 

Nu blir det snart en kopp te, mello och soffmys. 

Älska livet. 
Anonym

Hur mycket av varje ingrediens? I alla fall ungefär vore bra att få veta. 😊

Svar: Hej!
Jag ska bli bättre på att skriva ut lite mer exakt :)
Mio Hasselborg