Solchoklad

Hej min vän, 
Hur mår du? Vi är äntligen lite piggare, men hostan är kvar (men enligt läkaren kunde den sitta i upp till fyra veckor!). 

När ungen ätit sämre än sämst de senaste dagarna är hans önskan om mat min lag. Igår åt han en pankis. Idag till lunch blev det uppstekt pankis (kanske något av det godaste som finns). Till det ville Milian ha... nutella. Hmm. Hur skulle jag lösa den situationen? Jo, såhär: 

(null)

(null)
Solchoklad! Alltså mums för denna nötfria "nutella". Gör den du med, det var superenkelt: 

Gör såhär: 
1. Kör 200 gram solrosfrön (vi tog rostade och lättsaltade solrosfrön) i din matberedare till ett fint smul. 
2. Häll i 1 dl kakao, 2 dl florsocker, 3 tsk vaniljsocker. 
3. Smält 100 gram smör eller margarin. Häll i det i matberedaren tillsammans med 0,5-1 dl rapsolja. Mixa ihop allt. Tänk på att den är rätt rinnig i början, men att den kommer stelna när du ställer in den i kylen. 

(null)
Dagens lunch blev alltså uppstekt pannkaka, hallonsylt, bananskivor och solchoklad. Mmmums! 

(null)
Vi var ute och skottade lite. Och lekte. Så skönt med frisk luft i lungorna och mot huden, känns som evigheter sedan sist. Måtte vi gjort vårt nu i sjukväg för ett riktigt långt tag framöver. 

Älska choklad!