Livets morotspasta
Hur mår du? Blåser du bort? Här viner det på rejält. Vi trotsade regnskurarna i morse och begav oss ut på en runda: broarna runt. Skönt, men blött. Till middag ikväll gjorde jag livets godaste pastasås, inspirerad av Camilla Hamid, men på mitt egna lilla
vis.


Så, så, så gott! Gör den du med vetja:
1. Skala och riv ett gäng morötter (jag tog 6 morötter och då räckte maten till mig, Milian och tre matlådor).
2. Hacka 2-3 rödlök.
3. Finhacka 3 vitlöksklyftor.
4. Koka pasta (jag tog 6 dl idealmakaroner).
5. Stek morot/lök-hacket och krydda med svartpeppar, salt och curry. Stek tills morötterna och löken blivit mjuk.
6. Häll på 4 dl laktosfri matlagningsgrädde och en skvätt vatten. Låt puttra i ca fem minuter.

Känner du smaken och doften? Mmm!
Nu ska jag mysa ner mig i soffan medan tvättmaskinen jobbar.
Älska morot!