Marmelad av rabarber, vanilj och kardemumma
Hur mår du? Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Lyllos mig! Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över. Så god blev den! Jag tänker att den går att variera i
konsistens och smak till tusen, här sätter endast fantasin gränserna. Testa du med:

Den här burken ska levereras till min kära bror i morgon.

Asså ser ni godiset?!
Gör såhär:
500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar
400-500 gram syltsocker
1 citron (saften)
1-2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
Koka upp allt och låt puttra i 6-7 minuter. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin. Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen.


Var beredd på lite hett stänk.



Mums!



Kan du begripa hur gott kvällsfika jag fick ikväll?! Mmmmm.
Tycker du om rabarber?
Älska rabarber!