Smoky halloumi taco
Nu tänkte jag bjussa dig på middag igen. Inte vilken middag som helst, utan en kanongod tacomiddag:


Smoky halloumi taco. Låter smarrigt va? It is!
Gör såhär:
1. Tärna halloumi å stek dem gyllenbruna
2. Blanda en påse smoky halloumi taco-mix (Santa Maria, blå påse) med 1 dl vatten å 1 dl laktosfri matlagningsgrädde
3. Häll blandningen över halloumin å rör om, låt stå i några minuter så smakerna hinner sätta sig
4. Servera med buljongkokt ärtris å tortillabröd

Anledningen till att jag blandade mixen med både vatten å matlagningsgrädde är att jag ville få en mildare smak. På mixen står det endast 1 dl vatten, men som sagt, jag ville få en mildare smak å tur var väl det - det var kryddstarkt ändå! Här
KLICK hittar du tacomixen.

Kanongott ris! Jag kokade 3 dl ris i 6 dl vatten å en grönsaksbuljongtärning i ca 15 minuter (ska koka i 20). Sedan hällde jag i 2 dl ärtor å lät det koka ca 5 minuter till. Mumsigt värre!



Utvecklingsmöjligheterna är oändliga (trots att denna variant var supergod)! Jag tänker: dundra på med massa koriander, majs, persilja, paprika, gurka å tunt skivad morot. Mums! Experimentera dig fram, det brukar bli bäst resultat då. VÅGA TESTA NYA
SMAKER.
Nu pustar vi ut efter en aktiv dag. Först slalom, sen parkour å styrketräning.
Älska halloumi!