Påskmiddag




Ingredienser
15 digestivekex
100 g smör
225 g frysta blåbär
saft från 1 citron
1 tsk agar agar pulver (finns i påse på Ica, kolla bland baksakerna)
1,5 dl strösocker
600 g färskost (typ Philadelphia)
2 dl vispgrädde (laktosfri grädde funkar topp!)
färska blåbär att dekorera med
Gör såhär:
1. Klä en form med bakplåtspapper
2. Mixa kexen i matberedare
3. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna
4. Tryck ut kexmassan i botten på formen med hjälp av baksidan av en sked. Se till att packa riktigt tätt. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen
5. Koka upp blåbär med citronsaft
6. Kör bären genom en finmaskig sil så att du får en slät puré. Koka upp purén tillsammans med agar agar pulver och strösocker i 3-4 minuter. Häll upp blåbärspurén i en skål och låt svalna tills den tjocknat i rumstemperatur
7. Vispa ihop färskost och (ovispad) grädde krämigt med elvisp. Tillsätt den avsvalnade blåbärspurén och vispa lite till
8. Bre ut fyllningen över botten och låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering
9. Dekorera med färska blåbär
Nu ska jag avrunda den här dagen med en kopp te i min ensamhet. Tacksam över att ha så fin familj, så kärleksfull å varm.
ÄLSKA LIVET.