Chokladpaj å kolapaj
Hur mår du? Har någon kramat dig idag å talat om att du är bra, att du duger precis som du är? Hoppas det.
Igår hade jag ljusparty, PartyLite. Jag älskar att bjuda hem fina människor på fika. Det ger mig energi, lycka å glädje. Här är lite bilder:






Älsk på ostbricka!
Pajerna är no-bake. Det vill säga ingen ugn. Så bra. Jag hittade recepten hos mykitchenstories I vanlig ordning har jag modifierat recepten så de passar mig!

KOLAPAJ
360 gram kexchoklad
2,5 dl vispgrädde
4 tsk ljus sirap
75 g smör
450 g mörk choklad
1 burk karamelliserad mjölk
Några nypor flingsalt
Gör såhär:
- Mixa kexchokladen i din matberedare.
- Tryck ut massan i pajformen å låt stelna i kylen
- Lägg vispgrädde, sirap å smör i en kastrull. Rör om tills allt smält samman
- Sänk värmen å bryt ner chokladen. Rör om tills allt smält samman till en jämn chokladtryffelsmet
- Häll upp chokladtryffeln i pajskalet å ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna
- Täck chokladtryffeln med innehållet i en burk karamelliserad mjölk å garnera med flingsalt

CHOKLADPAJ
Ingredienser (pajskal):
110 g smör
1,5 paket oreokex
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull
- Mixa kexen till ett fint smul å blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa
- Tryck ut kexmassan i pajformen å ställ in i kylen
Ingredienser (chokladtryffel):
375 g mörk choklad (70%)
3,75 dl vispgrädde
Gör såhär:
- Grovhacka den mörka chokladen å lägg i en värmetålig skål
- Häll upp grädden i en kastrull å värm upp. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är på väg att börja koka
- Häll den varma grädden på chokladen å låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn chokladtryffelsmet
- Häll upp chokladtryffeln i pajskalet. Ställ tillbaka i kylen
- Dekorera med hyvlad choklad å annat du tycker om!
Älska choklad!