Jag har slickat på...

Kommentera

Hej min vän, 

Asså oh my god vilken dag. I somras testades ju Milian på barnmottagningen för nötter mm. En sån genomgång av allergier har han gjort årligen å i juli var det alltså dags igen. Proverna var fina å idag var det dags för återbesök å jag ombads inhandla valnötter. Asså shiiiiit vilken sjuk känsla - att handla/betala för potentiellt mordvapen. Oh well. Nötterna (ekologiska såklart) inhandlades å togs med till sjukhuset. Vi fick träffa en stenhård barnläkare/allergispecialist. Vi har träffat henne tidigare i allergi-sammanhang å både jag å Milian hyser stor respekt för henne. Minst sagt. Milian fick, efter några inledande hälsotester, stoppa ner sitt lilla ansikte i nötpåsen å ta tre/fyra stora andetag med näsan. Sedan vänta. Å vääänta. Det gick bra! Ingen reaktion. 

Puh. 

Sen var det dags för mamman att stålsätta sig rejält då läkaren bröt av en valnöt, stoppade den ena delen i sin egen mun å den andra i Milians mun. I MUNNEN!! Han (å hon) tuggade, tuggade, tuggade. Å spottade ut. Sen väntade vi. Å väntade. Det gick bra! 

Puh. 

Sen var det dags för Milian (å läkaren) att ÄTA Å SVÄLJA EN HEL JÄVLA VALNÖT!! Mamman höll på att dö av oro vid det här laget. Men även detta gick BRA. Detta steg upprepades tre gånger. Min lilla bäbis har alltså ätit TRE hela valnötter idag!! Jag är så sjukt glad. Efter dessa tre nötter fick Milian leka i lekterapin i en timme å sedan ännu ett samtal/bedömning av läkaren. Han gick en stor ok-stämpel! Återbesök om tre veckor å då ska det pricktestas för att helt säkerställa en ickebefintlig valnötsallergi. 

Men nu kommer vi till ännu en bomb: Jag har även utsatts för nötter idag. JAG HAR SLICKAT PÅ EN VALNÖT. Såååå sjukt!! När Milian ätit sin tredje nöt sa läkaren åt mig att stoppa ner näsan i nötpåsen å eftersom det gick bra tyckte hon att jag även skulle slicka på en nöt. Här typ dog jag, fick hjärtklappning, svettning å panikattack. Men eftersom jag visste att det låg en epipen (adrenalinspruta) precis bredvid mig å eftersom läkaren lät så övertygad så gjorde jag det, jag slickade på en nöt. Precis innan jag gjorde det stack Milian in sin lilla hand i min å sa: "mamma, gör det bara, du törs! Du får hålla mig i handen under tiden..."

SJUKA KÄNSLA. Jag ska lägga mig samtidigt som Milian idag, har så mycket tankar att bearbeta. 

Här har vi precis fått okejat att lämna sjukhuset! Lycka! 

Inne på lekterapin. 

Här är han int så kaxig. Int mamman heller. Det här är nog första gången jag håller i en nöt. Åh vad man ser hur nervös han är här... 


Älskade, finaste, bästa unge. 


Älska modiga Milian <3