Marängtårta
Här kommer ett galet gott recept på en uppskattad tårta:

Sockerkaksbotten
200 gram smör
2 dl socker
4 äggulor
3 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Maräng
4 äggvitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning å topping
5 dl grädde
Färska bär
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa mjukt smör å socker fluffigt
3. Rör ner en gula i taget
4. Blanda mjöl å bakpulver å rör ner detta växelvis med mjölken
5. Klä en långpanna med bakplåtspapper å smöra lite extra på kanterna
6. Bred ut smeten
7. Vispa äggvitor till ett hårt skum
8. Tillsätt socker å vaniljsocker, lite i taget
9. Bred marängen på smeten
10. Grädda i 25 minuter (lägg på folie/papper den sista tiden). Kolla med sticka så kakan är genomgräddad
11. Låt kakan svalna, dela sedan den i två lika stora delar
12. Bred på ett lager grädde å skiva över massor med jordgubbar (eller andra bär, blåbär är ju också jättegott!)
13. Lägg på den andra delen å bred över grädde å dekorera med bär


Seg å god maräng!
Älska maräng!