Marängtårta

Hej min vän! 
Här kommer ett galet gott recept på en uppskattad tårta: 

Mums! 

Sockerkaksbotten 
200 gram smör 
2 dl socker
4 äggulor 
3 dl mjöl 
4 tsk bakpulver  
1,5 dl mjölk 

Maräng 
4 äggvitor 
3 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 

Fyllning å topping 
5 dl grädde 
Färska bär 

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 175 grader 
2. Vispa mjukt smör å socker fluffigt 
3. Rör ner en gula i taget 
4. Blanda mjöl å bakpulver å rör ner detta växelvis med mjölken 
5. Klä en långpanna med bakplåtspapper å smöra lite extra på kanterna 
6. Bred ut smeten 

7. Vispa äggvitor till ett hårt skum 
8. Tillsätt socker å vaniljsocker, lite i taget 
9. Bred marängen på smeten 

10. Grädda i 25 minuter (lägg på folie/papper den sista tiden). Kolla med sticka så kakan är genomgräddad 

11. Låt kakan svalna, dela sedan den i två lika stora delar 
12. Bred på ett lager grädde å skiva över massor med jordgubbar (eller andra bär, blåbär är ju också jättegott!) 
13. Lägg på den andra delen å bred över grädde å dekorera med bär 

Så himla gott! 


Seg å god maräng! 

Älska maräng!