Kolapaj med chokladtäcke

Godkväll min kära! 
Hur mår du? 
Vi har varit hemma i veckan med både ögon- och öroninflammation. OGILLA! Men veckan har ändå varit fin å nu är vi taggad för nationaldagsfirande å tivoli! 

Här ska du få ett grymt gott recept på en väldigt enkel paj: 

Mums! 


Garanterad succé! 

Kolapaj med chokladtäcke 

1/2 pkt digestivekex 
75 gram smör 
1 burk karamelliserad mjölk 
400 gram choklad 
Flingsalt 
ev. grädde 1,5 dl 

Gör såhär: 
1. Mixa/smula kexen 
2. Tillsätt det smälta smöret å tryck ut i en form med avtagbar kant 
3. Ställ in i kyl i typ 20 min 
4. Bred på kolan (karamelliserade mjölken) - sedan in i kyl igen 
5. Smält chokladen (jag tog marabou mjölkchoklad) över ett vattenbad 
6. Bred ut chokladen över pajen å strössla över lite flingsalt - sedan in i kyl igen 

På detta sättet blir chokladen hård. Vill man ha ett mjukare täcke gör man såhär: 

punkt 1-4 som ovan 
5. Låt grädden sjuda upp å bryt i chokladen å låt den smälta under omrörning 
6. Bred ut chokladen över pajen å strössla över lite flingsalt - sedan in i kyl igen

Svårt att skära snygga bitar, men vad gör det när pajen är SÅÅÅÅ GOD?! 


Mums! 

Seså, hä iväg dig till närmsta kök å gör denna nu!! 

Älska paj!