Kolapaj med chokladtäcke
Hur mår du?
Vi har varit hemma i veckan med både ögon- och öroninflammation. OGILLA! Men veckan har ändå varit fin å nu är vi taggad för nationaldagsfirande å tivoli!
Här ska du få ett grymt gott recept på en väldigt enkel paj:


Garanterad succé!
Kolapaj med chokladtäcke
Svårt att skära snygga bitar, men vad gör det när pajen är SÅÅÅÅ GOD?!
1/2 pkt digestivekex
75 gram smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram choklad
Flingsalt
ev. grädde 1,5 dl
Gör såhär:
1. Mixa/smula kexen
2. Tillsätt det smälta smöret å tryck ut i en form med avtagbar kant
3. Ställ in i kyl i typ 20 min
4. Bred på kolan (karamelliserade mjölken) - sedan in i kyl igen
5. Smält chokladen (jag tog marabou mjölkchoklad) över ett vattenbad
6. Bred ut chokladen över pajen å strössla över lite flingsalt - sedan in i kyl igen
På detta sättet blir chokladen hård. Vill man ha ett mjukare täcke gör man såhär:
punkt 1-4 som ovan
5. Låt grädden sjuda upp å bryt i chokladen å låt den smälta under omrörning
6. Bred ut chokladen över pajen å strössla över lite flingsalt - sedan in i kyl igen


Mums!

Älska paj!