Världens godaste piroger

Hej min vän! 
Hur har din dag varit? Gjort nåt skoj? Berätta! 

Jag har lärt ungen baka piroger: 

Kavla! 


Kavla! 

Fyll med supergod färs! 

Forma till piroger å gaffla sidorna! 


Såååå goda! 

Mums, perfekt utflyktsmat! 

Här får du ett magiskt gott recept på PIROGER! 

DEG
50 gram jäst 
5 dl mjölk 
200 gram smör 
2 tsk salt 
1 msk socker 
13 dl mjöl 

FYLLNING 
600 gram vegfärs, Anamma 
1 burk krossade tomater 
En pytteskvätt grädde 
Salt 
Svartpeppar (mer än man tror) 
Chilipulver (mer än man tror) 

GÖR SÅHÄR: 
1. Börja med degen. Smält smör å blanda i mjölken 
2. Smula degen i en bunke å häll över socker plus smör/mjölk 
3. Blanda i salt å mjöl å arbeta med degen tills den känns smidig å (lätt) släpper kanterna 
4. Låt jäsa, med plastfolie, i typ en timme 
5. Gör färsen. Stek färs å krydda rätt rikligt, häll i tomaterna. Låt puttra typ en kvart för att minska vätskemängden lite 
6. Sätt ugnen på 225 grader 
7. Tag upp degen å dela i 24 delar 
8. Kavla varje del till runda former å fyll varje rundel med typ 3 msk färs 
9. Vik dubbel å tryck till kanterna med en gaffel 
10. Pensla pirogerna med uppvispat ägg
11. Grädda i typ 12-14 min, låt svalna på galler 

MUMS! 

Till middag ikväll bjöd vi offa på tomtegröt med socker å kanel å såklart varsin pirog. 

Älska piroger <3