Söndagsfrallor
Idag klev vi upp tidigt å passade på att göra den sedvanliga söndagsfrukosten ännu lite mer lyxig; vi bakade frallor!

Här får du receptet:
Ingredienser
50 gram jäst (jag bakar nästan bara med torrjäst, så praktiskt!)
5 dl vatten
3 msk rapsolja
2 msk mörk sirap
3 dl rågsikt
9-10 dl vetemjöl
1 tsk salt
Gör såhär:
1. Blanda jäst, vatten, olja å sirap
2. Blanda i nästan allt mjöl å låt din köksassistent arbeta degen i typ 10 min (kör dubbel tid om du arbetar degen för hand)
3. Blanda i resten av mjölet å saltet
4. Låt jäsa under plastfolie i 30 min
5. Dela degen i 20 delar, forma till bröd å lägg på bakplåtspappersklädd plåt (blir 2 plåtar)
6. Låt jäsa i ytterligare 30 min, sätt ugnen på 225 grader
7. Pensla bröden med vatten å strössla på en blandning av havregryn, linfrön å sesamfrö
8. Grädda i 12-14 min, låt svalna på galler
Mums!

Älska nybakt bröd <3