Västerbottenpaj
Hur mår du?
Västerbottenost är nog den godaste osten i världen. Håller du med? Helt omöjlig att skära med osthyvel, men magisk och otroligt krämig i en paj.
Vilken är din favoritost?

Mums!
Ingredienser, pajdeg
- 125 gram margarin
- 3 dl mjöl (ta vilket mjöl du vill, idag tog vi vete)
- 1 msk kallt vatten
Nyp ihop till en deg och tryck ut i pajform. Nagga. Förgrädda i 10 min, 200 grader.
Ingredienser, fyllning
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 300 gram ost (minst)
- Svartpeppar
Blanda ihop allt. Fyll det förgräddade skalet och grädda ytterligare 20 min. Lägg på folie sista tiden.

Morotssalladen från himlen.
Ingredienser, sallad
- 5 stora morötter
- Äppelcidervinäger (skvätt på… ca 3 msk)
- Rapsolja (skvätt på… ca 2 msk)
- Salt
- Krydda (citronpeppar är supergott och ger salladen smak av pizzasallad, men idag tog vi kryddblandningen "fetaostkrydda").
Riv morötter, blanda ihop med resten av ingredienserna.

Kryddpåsarna jag köpte i somras på Gårdsbutiken i Nordingrå. Galet goda kryddblandningar. Zooma in och blanda egen vetja!

En god liten sallad på sidan om, bestående av paprika, gurka och tomat. Krispigt och gott.

Ser du krämigheten? Den här pajen är nog topp tre på pajer. Kanske till och med överst på pallen. Magiskt god och går alltid hem.
Älska Västerbotten!