Hej min vän, 
Hur mår du? Idag har det varit en riktig skitdag. Allt har känts fel, fult å blä. Huvudet är liksom fyllt av helt galet jobbiga tankar om att inte duga, att inte räcka till å att inte göra tillräckligt. Usch. Såna här dagar räcker orken inte till så dagens middag blev: 

(null)
Äggmacka. 

(null)

(null)

(null)
Gör en du med, det är gott! Såhär gjorde jag: stek ägg, krydda med svartpeppar å salt. Dela en vitlöksklyfta å gnid in brödet med klyftan. Stek brödet hastigt på båda sidorna. Lägg på en ostskiva så den får smälta en smula. Lägg på ägget å strössla över riven parmesan. Servera med en sallad på ruccola, persilja å morot. MUMS. 

Jag hade lovat Milian efterrätt så efterrätt blev det: 

(null)
Ananaskaka i långpanna. Enkelt å otroligt gott. 

Ingredienser 
2 ägg 
2,5 dl socker 
1,5 dl kallt vatten 
3 dl mjöl 
2 tsk bakpulver 

2 små burkar krossad ananas 

Glasyr 
2 msk smör 
1 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
1 ägg 
1,5 dl kokos 

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Preppa en långpanna med bakplåtspapper 
3. Vispa ägg å socker rejält fluffigt 
4. Blanda i resten av ingredienserna 
5. Grädda i ca 20 min 
6. När kakan gräddas: häll av vattnet/pressa ananasen en smula i en sil 
7. Gör glasyren: blanda ihop allt i en kastrull, låt sjuda nån minut (håll koll, bränns fort som attsingen) 
8. Ta ut kakan å strössla på ananas å bred över glasyren 
9. Grädda några (typ 7) minuter till, kakan ska få fin färg  

(null)
Går utmärkt att frysa in, eller så bjussar du dina grannar, kompisar eller bara nån random människa som ser ut att behöva muntras upp. 

Älska ananas! 


Äggmacka, ananaskaka å skitdag

LIVET Kommentera
Hej min vän, 
Hur mår du? Idag har det varit en riktig skitdag. Allt har känts fel, fult å blä. Huvudet är liksom fyllt av helt galet jobbiga tankar om att inte duga, att inte räcka till å att inte göra tillräckligt. Usch. Såna här dagar räcker orken inte till så dagens middag blev: 

(null)
Äggmacka. 

(null)

(null)

(null)
Gör en du med, det är gott! Såhär gjorde jag: stek ägg, krydda med svartpeppar å salt. Dela en vitlöksklyfta å gnid in brödet med klyftan. Stek brödet hastigt på båda sidorna. Lägg på en ostskiva så den får smälta en smula. Lägg på ägget å strössla över riven parmesan. Servera med en sallad på ruccola, persilja å morot. MUMS. 

Jag hade lovat Milian efterrätt så efterrätt blev det: 

(null)
Ananaskaka i långpanna. Enkelt å otroligt gott. 

Ingredienser 
2 ägg 
2,5 dl socker 
1,5 dl kallt vatten 
3 dl mjöl 
2 tsk bakpulver 

2 små burkar krossad ananas 

Glasyr 
2 msk smör 
1 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
1 ägg 
1,5 dl kokos 

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Preppa en långpanna med bakplåtspapper 
3. Vispa ägg å socker rejält fluffigt 
4. Blanda i resten av ingredienserna 
5. Grädda i ca 20 min 
6. När kakan gräddas: häll av vattnet/pressa ananasen en smula i en sil 
7. Gör glasyren: blanda ihop allt i en kastrull, låt sjuda nån minut (håll koll, bränns fort som attsingen) 
8. Ta ut kakan å strössla på ananas å bred över glasyren 
9. Grädda några (typ 7) minuter till, kakan ska få fin färg  

(null)
Går utmärkt att frysa in, eller så bjussar du dina grannar, kompisar eller bara nån random människa som ser ut att behöva muntras upp. 

Älska ananas! 


Så kom äntligen regnet! Åh så härligt! Vädergudarna ställde till å med till med lite (ganska mycket) åska å blixtar också. TACKSAM! Snart kanske luften känns sådär klar å frisk igen som den bara gjort ute vid havet denna sommar. 

Idag har vi bara gjort nyttopyssel. Städat, tvättat, bytt lakan, handlat å bakat. Såklart har vi även hunnit spela spel (fia med knuff å UNO). Jag förlorade båda, haha. Vi var även en snabbis förbi Tjällbergs med lite kläder som vi beställt på HM. Fina super-mario-linnen till de små. 

Lingonbrödet bör du också baka: 

Ingredienser 
21 dl mjöl (vi tog vete å råg) 
1 stor nypa flingsalt (krossa flingorna lite) 
2 tsk bakpulver 
4 tsk bikarbonat 
1 liter laktosfri fil 
1,5 dl lingonsylt (funkar säkert med annan sylt också - testa vetja!) 
1,5 dl mörk sirap 

Gör såhär 
1. Sätt ugnen på 185 grader 
2. Preppa en långpanna med bakplåtspapper 
3. Blanda alla torra ingredienser 
4. Häll i resten 
5. Arbeta degen så allt blandats, i min kitchenaid tog det ca 10 minuter - kladdigt som fasen 
6. Stjälp upp degen i långpannan
7. Garnera brödet med valfri topping (vi tog havregryn, flingsalt å solrosfrö) 
8. Skär skåror i brödet, typ portionsbitar 
9. Grädda i ca 40 minuter, i nedre delen av ugnen 

(null)
Redo för ugnen! 

(null)

(null)
Nygräddat långpannebröd! 

(null)

(null)
Smör, ost - perfektion! 

(null)
Dagens middag! 

(null)

(null)

(null)

(null)
Milians carbonara å mammans curryris - rekommenderar dessa! 

Vad äter du en regnig dag? 

Älska livet. 

Lingonbröd, åska å regn

LIVET Kommentera
Så kom äntligen regnet! Åh så härligt! Vädergudarna ställde till å med till med lite (ganska mycket) åska å blixtar också. TACKSAM! Snart kanske luften känns sådär klar å frisk igen som den bara gjort ute vid havet denna sommar. 

Idag har vi bara gjort nyttopyssel. Städat, tvättat, bytt lakan, handlat å bakat. Såklart har vi även hunnit spela spel (fia med knuff å UNO). Jag förlorade båda, haha. Vi var även en snabbis förbi Tjällbergs med lite kläder som vi beställt på HM. Fina super-mario-linnen till de små. 

Lingonbrödet bör du också baka: 

Ingredienser 
21 dl mjöl (vi tog vete å råg) 
1 stor nypa flingsalt (krossa flingorna lite) 
2 tsk bakpulver 
4 tsk bikarbonat 
1 liter laktosfri fil 
1,5 dl lingonsylt (funkar säkert med annan sylt också - testa vetja!) 
1,5 dl mörk sirap 

Gör såhär 
1. Sätt ugnen på 185 grader 
2. Preppa en långpanna med bakplåtspapper 
3. Blanda alla torra ingredienser 
4. Häll i resten 
5. Arbeta degen så allt blandats, i min kitchenaid tog det ca 10 minuter - kladdigt som fasen 
6. Stjälp upp degen i långpannan
7. Garnera brödet med valfri topping (vi tog havregryn, flingsalt å solrosfrö) 
8. Skär skåror i brödet, typ portionsbitar 
9. Grädda i ca 40 minuter, i nedre delen av ugnen 

(null)
Redo för ugnen! 

(null)

(null)
Nygräddat långpannebröd! 

(null)

(null)
Smör, ost - perfektion! 

(null)
Dagens middag! 

(null)

(null)

(null)

(null)
Milians carbonara å mammans curryris - rekommenderar dessa! 

Vad äter du en regnig dag? 

Älska livet. 
Hej min vän! 
Hur mår du? Vad har du med dig för mellis på stranden/jobbet/whatever? Vi har oftast nåt enkelt, typ som dessa: 

(null)
Alpro proteinyoghurt, blåbär är supergod! 

(null)
Risifrutti, utan tillsatt socker. Mums! 

Vem av oss tror du åt vad? :) 

Älska strand! 

Mellis på stranden

LIVET Kommentera
Hej min vän! 
Hur mår du? Vad har du med dig för mellis på stranden/jobbet/whatever? Vi har oftast nåt enkelt, typ som dessa: 

(null)
Alpro proteinyoghurt, blåbär är supergod! 

(null)
Risifrutti, utan tillsatt socker. Mums! 

Vem av oss tror du åt vad? :) 

Älska strand!