Hej min vän, 
Hur mår du? Har du gjort nåt roligt i helgen? Söndagar (eller i stort sett alla dagar) är det ju Milian som lagar mat här hemma. Idag var han sugen på sallad. Sagt å gjort: 

(null)

(null)

(null)

(null)
SÅ GOTT! 

Milian gjorde såhär: 
1. Koka pasta (vi tog djungeldjur) 
2. Stek ett gäng quornfiléer (typ en per skalle)
3. Krydda filéerna med svartpeppar å salt. Häll på laktosfri matlagningsgrädde å vatten så filéerna får småputtra å gosa till sig lite = sååå möra å smakrika 
4. Hacka, skär, dela de grönsaker du vill ha. Vi tog: morot, majs, gurka (tack Backamo!), sallad, persilja
5. Smula i ett block fetaost
6. Tag upp filéerna å skär dem i mindre bitar, lägg tillbaks dem i "såsen" (som nu reducerats rejält) 
7. Häll av pastavattnet å häll ner pastan i filépannan, blanda runt 
8. Blanda allt i en stor bunke 
9. Servera med en god dressing å kanske ett gott bröd? 

Älska sallad! 
ÄLSKA MILIAN. 

Pastasallad a la Milian

LIVET Kommentera
Hej min vän, 
Hur mår du? Har du gjort nåt roligt i helgen? Söndagar (eller i stort sett alla dagar) är det ju Milian som lagar mat här hemma. Idag var han sugen på sallad. Sagt å gjort: 

(null)

(null)

(null)

(null)
SÅ GOTT! 

Milian gjorde såhär: 
1. Koka pasta (vi tog djungeldjur) 
2. Stek ett gäng quornfiléer (typ en per skalle)
3. Krydda filéerna med svartpeppar å salt. Häll på laktosfri matlagningsgrädde å vatten så filéerna får småputtra å gosa till sig lite = sååå möra å smakrika 
4. Hacka, skär, dela de grönsaker du vill ha. Vi tog: morot, majs, gurka (tack Backamo!), sallad, persilja
5. Smula i ett block fetaost
6. Tag upp filéerna å skär dem i mindre bitar, lägg tillbaks dem i "såsen" (som nu reducerats rejält) 
7. Häll av pastavattnet å häll ner pastan i filépannan, blanda runt 
8. Blanda allt i en stor bunke 
9. Servera med en god dressing å kanske ett gott bröd? 

Älska sallad! 
ÄLSKA MILIAN. 

Hej min vän, 
Här kommer ett gott snacksrecept som du kan testa, oavsett dag på veckan: 

(null)
Rostade kikärtor

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Skölj kikärtorna i kallt vatten å torka av dem med hushållspapper 
3. Häll ner ärtorna å några matskedar olja i en form, blanda runt 
4. Rosta kikärtorna i 25 minuter, rör om efter halva tiden 
5. Häll upp ärtorna på hushållspapper å klappa dem hyfsat rena
6. Blanda i 1 tesked flingsalt å 1 tesked paprikapulver, gojsa runt tills varje ärta är täckt av krydda 

(null)

(null)
Mmm! Gott till typ allt! Topping på din sallad, mellanmål, kvällssnacks, osv. Plus: kan varieras i oändlighet, välj bara de kryddor du diggar. 

Älska kikärtor! 

Rostade kikärtor

LIVET Kommentera
Hej min vän, 
Här kommer ett gott snacksrecept som du kan testa, oavsett dag på veckan: 

(null)
Rostade kikärtor

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Skölj kikärtorna i kallt vatten å torka av dem med hushållspapper 
3. Häll ner ärtorna å några matskedar olja i en form, blanda runt 
4. Rosta kikärtorna i 25 minuter, rör om efter halva tiden 
5. Häll upp ärtorna på hushållspapper å klappa dem hyfsat rena
6. Blanda i 1 tesked flingsalt å 1 tesked paprikapulver, gojsa runt tills varje ärta är täckt av krydda 

(null)

(null)
Mmm! Gott till typ allt! Topping på din sallad, mellanmål, kvällssnacks, osv. Plus: kan varieras i oändlighet, välj bara de kryddor du diggar. 

Älska kikärtor! 
Hej min vän, 
Hur mår du? Vegfärs är verkligen en vanlig vardagsrätt hemma hos oss. Anledningen till det? Lätt: gott, nyttigt, billigt. Här har du ett mycket enkelt recept, middagen på bordet så fort pastan kokat klart: 

(null)
Mums! Det bästa med vegfärs är att den kan dressas upp eller ner beroende på situation. Plus att den är sååå lätt att krydda! 

Gör såhär: 
1. Koka pasta - idag tog vi skruvar å snäckor - ett tips är att ta en pasta som kan fånga upp så mycket sås som möjligt! 
2. Stek färs - vi använde Anamma 
3. Riv i ett par morötter - finriven eller lite mer grovriven, beroende på hur du vill ha konstisensen - vi rev grovt idag 
4. Blanda i tomatpuré, vitlök, svartpeppar, salt 
5. Häll på en skvätt laktosfri matlagningsgrädde, laktosfri mjölk å vatten 
6. Låt puttra tills pastan är klar 
7. Strössla över lite (eller mycket!) parmesan 

(null)

(null)
Voilà! Asapissagod middag på ett kick! 

Älska vegfärs! 

Vegfärs med pasta

LIVET Kommentera
Hej min vän, 
Hur mår du? Vegfärs är verkligen en vanlig vardagsrätt hemma hos oss. Anledningen till det? Lätt: gott, nyttigt, billigt. Här har du ett mycket enkelt recept, middagen på bordet så fort pastan kokat klart: 

(null)
Mums! Det bästa med vegfärs är att den kan dressas upp eller ner beroende på situation. Plus att den är sååå lätt att krydda! 

Gör såhär: 
1. Koka pasta - idag tog vi skruvar å snäckor - ett tips är att ta en pasta som kan fånga upp så mycket sås som möjligt! 
2. Stek färs - vi använde Anamma 
3. Riv i ett par morötter - finriven eller lite mer grovriven, beroende på hur du vill ha konstisensen - vi rev grovt idag 
4. Blanda i tomatpuré, vitlök, svartpeppar, salt 
5. Häll på en skvätt laktosfri matlagningsgrädde, laktosfri mjölk å vatten 
6. Låt puttra tills pastan är klar 
7. Strössla över lite (eller mycket!) parmesan 

(null)

(null)
Voilà! Asapissagod middag på ett kick! 

Älska vegfärs!