Hej min vän, 

Hur har din helg börjat? Har du semester nu eller knegar du på ett tag till? Idag har vi haft en grymt skön dag. Vi har städat å röjt lite här hemma (behövligt, varför har man så mycket saker?!). Efter lunch hämtade vi Fabian å Alexander å for ner på Risön där även Jonna mötte upp. Det blev racerbilar, hoppborg å klätterställningslek för hela slanten - med en liten paus för glassätning! 

Gullhjärtan! 

Tack kära Risön! Så fantastiskt härligt å lyxigt att detta paradis finns så nära oss. 

Nyklippt å snygg! 

I veckan klippte jag av ca 1dm hår på denna unge. Välbehövligt. Snyggt blev det! Visst! 

I måndags var vi på förskolans piratparty! Skepp o'hoj! 

Dagens middag: kyckling, klyftpotatis å bea - sååå gott! 

Efter maten gick vi ut å cyklade lite. Grannen Noah kom också ut. Sedan gick vi in å nu sitter vi i soffan å äter glass till efterrätt! Ungen valde en sort å jag den andra. Kanelbulleglass å chokladglass. Båda från SIA. Grymt god chokladglass! 


I veckan startade jag även Facebook igen. Lade ut ett par skor på köp å sälj. Men nu har jag raderat kontot igen för fy så stressande det var, kommer så väl ihåg anledningen till att jag tog bort Facebook 2013. Stress! Så poff, appen å kontot raderad! 


Bort med stress å hit med kärlek å lugn! 


Älska livet. 

Lördag 17 juni

LIVET Kommentera

Hej min vän, 

Hur har din helg börjat? Har du semester nu eller knegar du på ett tag till? Idag har vi haft en grymt skön dag. Vi har städat å röjt lite här hemma (behövligt, varför har man så mycket saker?!). Efter lunch hämtade vi Fabian å Alexander å for ner på Risön där även Jonna mötte upp. Det blev racerbilar, hoppborg å klätterställningslek för hela slanten - med en liten paus för glassätning! 

Gullhjärtan! 

Tack kära Risön! Så fantastiskt härligt å lyxigt att detta paradis finns så nära oss. 

Nyklippt å snygg! 

I veckan klippte jag av ca 1dm hår på denna unge. Välbehövligt. Snyggt blev det! Visst! 

I måndags var vi på förskolans piratparty! Skepp o'hoj! 

Dagens middag: kyckling, klyftpotatis å bea - sååå gott! 

Efter maten gick vi ut å cyklade lite. Grannen Noah kom också ut. Sedan gick vi in å nu sitter vi i soffan å äter glass till efterrätt! Ungen valde en sort å jag den andra. Kanelbulleglass å chokladglass. Båda från SIA. Grymt god chokladglass! 


I veckan startade jag även Facebook igen. Lade ut ett par skor på köp å sälj. Men nu har jag raderat kontot igen för fy så stressande det var, kommer så väl ihåg anledningen till att jag tog bort Facebook 2013. Stress! Så poff, appen å kontot raderad! 


Bort med stress å hit med kärlek å lugn! 


Älska livet. 

Hej min vän! 

Hur har din helg varit? Vi har alldeles nyss kommit hem från Nordingrå. Åh vad jag älskar att vara där. Jag känner ett stort lugn i kroppen där, allt är väl där. Jag snodde ihop supergoda vaniljbullar strax innan vi for: 

Supergoda! Å minst lika enkla! 


Snabbullar med vaniljkräm, 12 stora 

Ingredienser 
7,5 dl vetemjöl 
1,5 dl socker 
2 tsk kanel 
2 tsk vaniljsocker 
4 tsk bakpulver 
150 gram smör 
3,5 dl filmjölk/naturell yoghurt 

Övrigt 
Vaniljkräm (blanda ihop mjölk å marsanpulver till rätt tjock konsistens, det behövs ca 2 dl kräm) 
Pärlsocker 
Smör till formen 

Gör såhär 
1. Sätt ugnen på 250 grader 
2. Blanda alla torra ingredienser, tärna sedan ner smöret å nyp ihop
3. Blanda i filen 
4. Smöra en muffinsplåt å fördela (den rätt så kladdiga) smeten i formarna 
5. Gör en liten grop i varje bulle å fyll upp med vaniljkräm 
6. Strössla över pärlsocker (men försök låta den gula krämen vara pärlfri 
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter 

Älskade bullar i älskade Nordingrå! 

Hej lilla vän! 

Jag gled runt i sköna skor! 

<3 ÄLSK! 

Älskade ungar.  


Älska Nordingrå <3 

Nordingrå å vaniljbullar

LIVET En kommentar

Hej min vän! 

Hur har din helg varit? Vi har alldeles nyss kommit hem från Nordingrå. Åh vad jag älskar att vara där. Jag känner ett stort lugn i kroppen där, allt är väl där. Jag snodde ihop supergoda vaniljbullar strax innan vi for: 

Supergoda! Å minst lika enkla! 


Snabbullar med vaniljkräm, 12 stora 

Ingredienser 
7,5 dl vetemjöl 
1,5 dl socker 
2 tsk kanel 
2 tsk vaniljsocker 
4 tsk bakpulver 
150 gram smör 
3,5 dl filmjölk/naturell yoghurt 

Övrigt 
Vaniljkräm (blanda ihop mjölk å marsanpulver till rätt tjock konsistens, det behövs ca 2 dl kräm) 
Pärlsocker 
Smör till formen 

Gör såhär 
1. Sätt ugnen på 250 grader 
2. Blanda alla torra ingredienser, tärna sedan ner smöret å nyp ihop
3. Blanda i filen 
4. Smöra en muffinsplåt å fördela (den rätt så kladdiga) smeten i formarna 
5. Gör en liten grop i varje bulle å fyll upp med vaniljkräm 
6. Strössla över pärlsocker (men försök låta den gula krämen vara pärlfri 
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-13 minuter 

Älskade bullar i älskade Nordingrå! 

Hej lilla vän! 

Jag gled runt i sköna skor! 

<3 ÄLSK! 

Älskade ungar.  


Älska Nordingrå <3 

...du fjällhöga nord. GRATTIS Sverige, idag är det VÅR dag! 


Förmiddagen spenderades på jobbet. Skönt med lugn å ro. Jag får galet mycket gjort i ensamheten. Efter nyttogörat for vi till Ådalsbyn för firande av landet. Mysigt å trevligt, men INGET vegetariskt alls att äta?!! 2017 borde väl iaf en sojakorv kunna serveras?!! Hur känner du kring snabbmat, finns det du önskar överallt? Vad äter du på språng? 

Vi hade knytis på Backamo ikväll. Vårt bidrag var broccolipaj med västerbottenost, cheddarost å kalkon. Såå gott! 

Otroligt gott å mycket enkelt ihopslängt: 

1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Tryck ut en färdig pajdeg (typ 13 kr på Ica) i en pajform. Spara det som blir över, det räcker till en liten paj till lilla mamma... 
3. Snabbkoka broccoli i saltat vatten 
4. Dela kalkonen i mindre bitar (vi köper alltid smörgåspålägg som vi skivar)
5. Fräs kalkonen, krydda med svartpeppar å salt 
6. Häll bort vattnet från broccolin, dela i mindre bitar å låt fräsa en stund tillsammans med kalkonen 
7. Gör stanning: knäck 3 ägg i en bunke, häll över två skvättar grädde å lika mycket mjölk. Blanda ner ost. Rör ordentligt. 
8. Lägg kalkonfyllningen i pajskalet, ös över stanningen. 
9. Skjuts in i ugnen i 25-30 min. Håll koll å lägg ev över folie sista tiden. 

...just ja, lilla mamman... 
10. Kavla ut degen som blev över från stora pajskalet, täck en liten pajform. Fyll med fyllning, ös över stanning å grädda! Den lilla pajen ska vara inne ca 18-20 minuter. 

Liten paj till mamman. Ca 12 cm i diameter. Uppskattades oerhört! 


Älska Sverige! 

Du gamla, du fria...

LIVET Kommentera

...du fjällhöga nord. GRATTIS Sverige, idag är det VÅR dag! 


Förmiddagen spenderades på jobbet. Skönt med lugn å ro. Jag får galet mycket gjort i ensamheten. Efter nyttogörat for vi till Ådalsbyn för firande av landet. Mysigt å trevligt, men INGET vegetariskt alls att äta?!! 2017 borde väl iaf en sojakorv kunna serveras?!! Hur känner du kring snabbmat, finns det du önskar överallt? Vad äter du på språng? 

Vi hade knytis på Backamo ikväll. Vårt bidrag var broccolipaj med västerbottenost, cheddarost å kalkon. Såå gott! 

Otroligt gott å mycket enkelt ihopslängt: 

1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Tryck ut en färdig pajdeg (typ 13 kr på Ica) i en pajform. Spara det som blir över, det räcker till en liten paj till lilla mamma... 
3. Snabbkoka broccoli i saltat vatten 
4. Dela kalkonen i mindre bitar (vi köper alltid smörgåspålägg som vi skivar)
5. Fräs kalkonen, krydda med svartpeppar å salt 
6. Häll bort vattnet från broccolin, dela i mindre bitar å låt fräsa en stund tillsammans med kalkonen 
7. Gör stanning: knäck 3 ägg i en bunke, häll över två skvättar grädde å lika mycket mjölk. Blanda ner ost. Rör ordentligt. 
8. Lägg kalkonfyllningen i pajskalet, ös över stanningen. 
9. Skjuts in i ugnen i 25-30 min. Håll koll å lägg ev över folie sista tiden. 

...just ja, lilla mamman... 
10. Kavla ut degen som blev över från stora pajskalet, täck en liten pajform. Fyll med fyllning, ös över stanning å grädda! Den lilla pajen ska vara inne ca 18-20 minuter. 

Liten paj till mamman. Ca 12 cm i diameter. Uppskattades oerhört! 


Älska Sverige!