Choklad + mandel
Hej min vän,
Som du vet har jag alldeles nyligen börjat äta mandel. Har ju varit allergisk mot det i hela mitt liv, men alldeles nyss har alltså kroppen min bestämt sig för att mandel är ok! Alla andra nötter är dock fortfarande direkt livsfarliga för mig.
Nu packar jag ihop för en dag i stugan och packar då bland annat ner denna goding:


Kladdkaka med toscatäcke. Hur gott?!
Gör den du med.
Ingredienser (vanlig kladdkaka)
- 150 gram smör
- 2,5 dl socker
- 2 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 nypa flingsalt
- 2 ägg
Ingredienser (tosca)
- 75 gram smör
- 3/4 dl socker
- 1 msk sirap
- 1 msk mjölk eller grädde
- 1 msk mjöl
- 150-175 gram mandel (hackad)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, eller lägg i ett bakplåtspapper (jag tog en brödform).
- Börja med kakan: smält smöret och blanda i resten av ingredienserna. Rör tills allt blandats och häll smeten i formen.
- Gör sedan toscan: koka ihop allt utom mandeln. Låt puttra i några (typ 5) minuter. Blanda sedan i den hackade mandeln. Häll smeten över (den ogräddade) kakan.
- Grädda längst ner i ugnen i 25 minuter.
- Förvara i kyl.
Sååå enkelt och så gott! Vem vill du bjuda på detta?
Älska mandel!
Men åh så gott! Älskar kakor med toscatäcke. Har aldrig testat kladdkaka med toscatäcke men tror att det är en riktig hit.