Rabarbermarmelad

Hej min vän, 
Igår kokade jag ihop en riktigt efterlängtad marmelad, nämligen årets första rabarbermarmelad. 

(null)

(null)

(null)
Den är otroligt god på rostmacka. Men även på annat, typ istället för sylt. Idag har vi haft den i både keso och till pankis. 

Ingredienser 
  • 500 gram rabarber 
  • 250 gram socker 
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 msk citronjuice 
Gör så här 
  1. Skölj och dela rabarber i småbitar. Lägg i kastrull. 
  2. Häll i socker, vaniljsocker och citron. Rör om och låt koka i ca 10 minuter. Du ser när det är klart (rabarbern faller liksom sönder). 
  3. Valfritt: mixa marmeladen. 
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar, förvara i kyl. 
Denna marmelad innehåller inga konserveringsmedel som du ser. Den håller i ca två veckor, men jag lovar att du ätit upp den innan dess ;) 

Älska rabarber!