Quorngryta med matvete
En intensiv dag börjar lida mot sitt slut. Ikväll ska jag se Uppdrag granskning: De som kallades monster. Gissar att jag kommer bli illa berörd.
Men nu till anledningen till detta inlägg: gårdagens middag!

Quorngryta med matvete. Herreminje så gott!


Superenkelt att laga och ett extra plus för priset: jättebilligt.
Du behöver
- Matvete (1,5 dl för två hungriga personer)
- Quornbitar
- Haricot verts (frysta funkar toppen)
- Gul lök
- Vitlök
- Salt
- Svartpeppar
- Soja (kinesisk)
Gör såhär:
1. Sätt igång matvetet.
2. Hacka en gul lök och en vitlök, stek mjuka i lite olja.
3. Häll i quornbitar och haricot verts. Häll i någon deciliter vatten (täck botten av stekpannan) och låt puttra några minuter. Häll på mer vatten om det behövs.
4. Krydda med salt, peppar och soja.
5. Häll av vattnet från matvetet, krydda med citronpeppar och rapsolja.
Klart! Grymt som matlådemat.


Vi åt morötter och apelsinklyftor till maten. Mumsigt med något knaprigt och något sötsyrligt.
Älska livet.