Halloumicarbonara med ärtor
Fy farao vilken dag. Jag är så innerligt less på denna distansering pga covid-19. Att inte kunna leva fullt ut påverkar mig otroligt mycket i perioder, idag är en sån dag. Jag är liksom ledsen ända in i själen.
Vi tog oss till slalombacken idag, men var tvungen att vända utan att ha åkt ett enda åk. Det fullkomligt kryllade av människor i backen. Kön ringlade sååå lång.
Efter det nederlaget begav vi oss till Myren för att åka längd istället. 7,2 kilometer blev det.
När vi kom hem lagade vi en mycket god middag:



Halloumicarbonara med ärtor. Mums.
Det här behövs (2 portioner)
- Spaghetti
- 1 halloumi
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl frysta gröna ärtor
- 1 dl laktosfri grädde
- 2 äggulor (spar vitan och gör maräng vetja)
- 0,5-1 dl riven parmesan (eller annan ost)
- 1 dl pastavatten
- Salt (vi tog tryffelsalt)
- Svartpeppar
Gör såhär
- Koka pasta enligt beskrivning på förpackningen.
- Tärna halloumin och stek gyllene.
- Pressa i en vitlöksklyfta och häll i ärtorna.
- I EGEN BUNKE: blanda äggula, grädde, pastavatten och ost. Krydda med salt och peppar.
- Sänk plattan för stekpannan. Viktigt eftersom du inte vill att ägget ska stelna.
- Rör i äggsmeten i halloumin. Rör hela tiden. Späd med mer vatten om såsen blir för tjock.
Klart! Servera i djup tallrik.
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min bästa vän på den här jorden och en kopp te. Bättre dag i morgon va?
Älska livet.