Våfflor

Hej min vän, 
Hur mår du? Har du semester eller är vardagen igång? Igår var vi galet sugna på våfflor - och så blev det: 

(null)
Först gräddades ett mindre berg av våfflor. 

(null)

(null)
Just igår var jag sugen på dessa tillbehör; creme fraîches, gräslök, rödlök. Mums! 

(null)
Det känns plötsligt lite mer matigt än våfflor med sylt. 

Den här smeten använde jag: 

  • 100 gram smält (avsvalnat) margarin 
  • 2 ägg 
  • 4 dl mjölk 
  • 3,5 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  1. Smält smöret/margarinet. Låt svalna. 
  2. Knäck äggen i en bunke och häll i hälften av mjölken, allt mjöl och bakpulver. Vispa ihop till en tjock smet. På så vis slipper du klumpar från mjölet. Bra tips. 
  3. Häll i resten av mjölken och margarinet. Vispa ihop till en jämn smet. 
  4. Häll upp i en tillbringare. På så vis är det lätt att dosera i ditt våffeljärn. 
  5. Grädda och njut! 

Vad toppar du helst dina våfflor med? 

Älska livet. 
Hanna Karlsson

Mums! Det är ju så gott med våfflor.

Svar: Jaa! Våfflor är livet!
Mio Hasselborg