Våfflor
Hur mår du? Har du semester eller är vardagen igång? Igår var vi galet sugna på våfflor - och så blev det:

Först gräddades ett mindre berg av våfflor.


Just igår var jag sugen på dessa tillbehör; creme fraîches, gräslök, rödlök. Mums!

Det känns plötsligt lite mer matigt än våfflor med sylt.
Den här smeten använde jag:
- 100 gram smält (avsvalnat) margarin
- 2 ägg
- 4 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Smält smöret/margarinet. Låt svalna.
- Knäck äggen i en bunke och häll i hälften av mjölken, allt mjöl och bakpulver. Vispa ihop till en tjock smet. På så vis slipper du klumpar från mjölet. Bra tips.
- Häll i resten av mjölken och margarinet. Vispa ihop till en jämn smet.
- Häll upp i en tillbringare. På så vis är det lätt att dosera i ditt våffeljärn.
- Grädda och njut!
Vad toppar du helst dina våfflor med?
Älska livet.
Mums! Det är ju så gott med våfflor.