Äggmacka, ananaskaka å skitdag

Kommentera
Hej min vän, 
Hur mår du? Idag har det varit en riktig skitdag. Allt har känts fel, fult å blä. Huvudet är liksom fyllt av helt galet jobbiga tankar om att inte duga, att inte räcka till å att inte göra tillräckligt. Usch. Såna här dagar räcker orken inte till så dagens middag blev: 

(null)
Äggmacka. 

(null)

(null)

(null)
Gör en du med, det är gott! Såhär gjorde jag: stek ägg, krydda med svartpeppar å salt. Dela en vitlöksklyfta å gnid in brödet med klyftan. Stek brödet hastigt på båda sidorna. Lägg på en ostskiva så den får smälta en smula. Lägg på ägget å strössla över riven parmesan. Servera med en sallad på ruccola, persilja å morot. MUMS. 

Jag hade lovat Milian efterrätt så efterrätt blev det: 

(null)
Ananaskaka i långpanna. Enkelt å otroligt gott. 

Ingredienser 
2 ägg 
2,5 dl socker 
1,5 dl kallt vatten 
3 dl mjöl 
2 tsk bakpulver 

2 små burkar krossad ananas 

Glasyr 
2 msk smör 
1 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
1 ägg 
1,5 dl kokos 

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Preppa en långpanna med bakplåtspapper 
3. Vispa ägg å socker rejält fluffigt 
4. Blanda i resten av ingredienserna 
5. Grädda i ca 20 min 
6. När kakan gräddas: häll av vattnet/pressa ananasen en smula i en sil 
7. Gör glasyren: blanda ihop allt i en kastrull, låt sjuda nån minut (håll koll, bränns fort som attsingen) 
8. Ta ut kakan å strössla på ananas å bred över glasyren 
9. Grädda några (typ 7) minuter till, kakan ska få fin färg  

(null)
Går utmärkt att frysa in, eller så bjussar du dina grannar, kompisar eller bara nån random människa som ser ut att behöva muntras upp. 

Älska ananas!