Tekakor

Hej min vän, 
Brukar du baka bröd? Om du känner dig som en nybörjare (eller som en fullfjädrad superbagare) kan jag varmt rekommendera dessa: 

(null)

(null)
Galet gott!!

Ingredienser 
2 dl havregryn 
5 dl laktosfri mjölk 
50 gram jäst 
2 msk sirap 
1 äggula 
1 stor nypa flingsalt 
100 gram smör 
11 dl vetemjöl 

Gör såhär 
1. Blanda havregryn å mjölk i en kastrull, låt svälla i ca 5 minuter. Värm sedan till 37 grader 
2. Smula jästen i en bunke, häll över sirap (jästen kommer smälta) 
3. Blanda i salt, äggula å havremjölken
4. Klicka i smöret å låt det smälta 
5. Häll i mjölet å arbeta degen några (typ 7) minuter tills den är fin å slät å släpper bunken 
6. Låt jäsa under en bakduk i 45 minuter 

7. Tag upp degen på mjölat bord, dela degen i 18 delar 
8. Forma till bullar å lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt (3 plåtar med 6 bullar på vardera) 
9. Låt jäsa ytterligare några minuter (typ 5). Platta sedan ut dem till kakor. Nagga dem med en gaffel 
10. Låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader 

11. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 8-9 minuter 
12. Låt svalna på galler 

(null)

(null)

(null)

(null)
Servera dem med smör å ost! Mycket gott! 

Älska tekakor!