Lingonbröd, åska å regn
Så kom äntligen regnet! Åh så härligt! Vädergudarna ställde till å med till med lite (ganska mycket) åska å blixtar också. TACKSAM! Snart kanske luften känns sådär klar å frisk igen som den bara gjort ute vid havet denna sommar.
Idag har vi bara gjort nyttopyssel. Städat, tvättat, bytt lakan, handlat å bakat. Såklart har vi även hunnit spela spel (fia med knuff å UNO). Jag förlorade båda, haha. Vi var även en snabbis förbi Tjällbergs med lite kläder som vi beställt på HM. Fina
super-mario-linnen till de små.
Lingonbrödet bör du också baka:
Ingredienser
21 dl mjöl (vi tog vete å råg)
1 stor nypa flingsalt (krossa flingorna lite)
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
1 liter laktosfri fil
1,5 dl lingonsylt (funkar säkert med annan sylt också - testa vetja!)
1,5 dl mörk sirap
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 185 grader
2. Preppa en långpanna med bakplåtspapper
3. Blanda alla torra ingredienser
4. Häll i resten
5. Arbeta degen så allt blandats, i min kitchenaid tog det ca 10 minuter - kladdigt som fasen
6. Stjälp upp degen i långpannan
7. Garnera brödet med valfri topping (vi tog havregryn, flingsalt å solrosfrö)
8. Skär skåror i brödet, typ portionsbitar
9. Grädda i ca 40 minuter, i nedre delen av ugnen
Redo för ugnen!
Nygräddat långpannebröd!
Smör, ost - perfektion!
Dagens middag!
Milians carbonara å mammans curryris - rekommenderar dessa!
Vad äter du en regnig dag?
Älska livet.