Wienerbullar
Wienerbullar
Ingredienser
1 fpk smördeg (vi tog en rulle smördeg från Ica, finns i kyldisken, ofta bredvid färdiga pannkakor, plättar å gröt)
Smör
Socker
Vaniljsocker
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Kavla ut smördegen lite extra
3. Blanda smör (typ 150 gram) med socker (typ 3 msk) å vaniljsocker (typ 2 msk) till en bredbar, krämig smet
4. Bred ut smörsmeten på smördegen
5. Rulla ihop degen ganska tajt
6. Skär i lämpliga bitar (typ 1,5 cm tjock) å lägg ut i bullformar på en plåt
7. Grädda i ca 7-8 minuter, håll koll
8. Tag ut plåten å strössla pärlsocker över bullarna
9. Låt svalna en smula (sjukt svårt eftersom det doftar magiskt...!)
Njut av en bulle eller två till en kopp te.
Dessa bullar tog en yttepyttekvart att göra plus att Milian gjorde det mesta. En suverän grej att ha i skjortärmen om man får oväntat besök som dessutom kräver bullfika.
Vilken är din bästa bullsmak? Är du en vanilj-, kardemumma- eller kanelmänniska? Eller har du nån annan smak som favorit?
Älska vanilj!