Lingonbröd, åska å regn

Kommentera
Så kom äntligen regnet! Åh så härligt! Vädergudarna ställde till å med till med lite (ganska mycket) åska å blixtar också. TACKSAM! Snart kanske luften känns sådär klar å frisk igen som den bara gjort ute vid havet denna sommar. 

Idag har vi bara gjort nyttopyssel. Städat, tvättat, bytt lakan, handlat å bakat. Såklart har vi även hunnit spela spel (fia med knuff å UNO). Jag förlorade båda, haha. Vi var även en snabbis förbi Tjällbergs med lite kläder som vi beställt på HM. Fina super-mario-linnen till de små. 

Lingonbrödet bör du också baka: 

Ingredienser 
21 dl mjöl (vi tog vete å råg) 
1 stor nypa flingsalt (krossa flingorna lite) 
2 tsk bakpulver 
4 tsk bikarbonat 
1 liter laktosfri fil 
1,5 dl lingonsylt (funkar säkert med annan sylt också - testa vetja!) 
1,5 dl mörk sirap 

Gör såhär 
1. Sätt ugnen på 185 grader 
2. Preppa en långpanna med bakplåtspapper 
3. Blanda alla torra ingredienser 
4. Häll i resten 
5. Arbeta degen så allt blandats, i min kitchenaid tog det ca 10 minuter - kladdigt som fasen 
6. Stjälp upp degen i långpannan
7. Garnera brödet med valfri topping (vi tog havregryn, flingsalt å solrosfrö) 
8. Skär skåror i brödet, typ portionsbitar 
9. Grädda i ca 40 minuter, i nedre delen av ugnen 

(null)
Redo för ugnen! 

(null)

(null)
Nygräddat långpannebröd! 

(null)

(null)
Smör, ost - perfektion! 

(null)
Dagens middag! 

(null)

(null)

(null)

(null)
Milians carbonara å mammans curryris - rekommenderar dessa! 

Vad äter du en regnig dag? 

Älska livet.