Quorngryta med ris
Hur mår du? Fryser du? Här är det snorkallt, -24 grader. Inne har vi också kallt, 17,5-19 grader beroende på vilket rum man mäter i.
Ikväll gjorde vi goooood mat. Quorngryta med ris.
Så underbart gott!
Gör såhär:
1. Koka ris tillsammans med en grönsaksbuljongtärning - rör om då å då så tärningen löses upp.
2. Stek quornbitar å broccolibuketter. Dela buketterna till små munsbitar.
3. Häll på vatten när quornbitarna fått lite färg. Häll på så att bitarna täcks precis.
4. Häll i majs. Låt puttra en stund.
5. Krydda med svartpeppar å lite salt. Häll även på en skvätt laktosfri matlagningsgrädde.
6. Servera med paprikastavar.
Stek bitarna å häll i vatten. Låt puttra en stund.
På med en skvätt grädde.
Succé!
Sååååå gott!
Ungen njöt! Det gjorde mamman med. Gott i magen å otroligt gott i hjärtat! Det värmer när ens unge tycker att maten är så god att han måst slicka ren tallriken. Om detta är ett okej beteende i vår familj? Nä, såklart inte. Det var första gången det
hände å såklart skrattade vi hjärtligt (å pratade om det efteråt, att man egentligen inte gör så, men gulligt var det!)
Älska matlagning!