Quorngryta med ris

Kommentera
Hej min vän! 
Hur mår du? Fryser du? Här är det snorkallt, -24 grader. Inne har vi också kallt, 17,5-19 grader beroende på vilket rum man mäter i. 

Ikväll gjorde vi goooood mat. Quorngryta med ris. 

(null)
Så underbart gott! 

Gör såhär: 
1. Koka ris tillsammans med en grönsaksbuljongtärning - rör om då å då så tärningen löses upp. 
2. Stek quornbitar å broccolibuketter. Dela buketterna till små munsbitar. 
3. Häll på vatten när quornbitarna fått lite färg. Häll på så att bitarna täcks precis. 
4. Häll i majs. Låt puttra en stund. 
5. Krydda med svartpeppar å lite salt. Häll även på en skvätt laktosfri matlagningsgrädde. 
6. Servera med paprikastavar. 

(null)
Stek bitarna å häll i vatten. Låt puttra en stund. 

(null)
På med en skvätt grädde. 

(null)
Succé! 

(null)
Sååååå gott! 

(null)
Ungen njöt! Det gjorde mamman med. Gott i magen å otroligt gott i hjärtat! Det värmer när ens unge tycker att maten är så god att han måst slicka ren tallriken. Om detta är ett okej beteende i vår familj? Nä, såklart inte. Det var första gången det hände å såklart skrattade vi hjärtligt (å pratade om det efteråt, att man egentligen inte gör så, men gulligt var det!) 

Älska matlagning!