Chili con quorn eller spenatpasta med sås?
Hur mår du? Nu tänkte jag bjussa på två goda tips om vardagsmat.
Nummer ett:
Supersmarrig chili con quorn med buljong-ris! Självklart serveras riset i en puck! När vi lagat denna helt vegetariska rätt skrapas tallrikarna rena. MUMS! Trixet är att hälla i 3 dl extra vatten när man tycker chilin är klar. Chilin är klar
på riktigt när detta vatten kokat bort. Då har chilin nått extra mustighet å samlat på sig massor av smak! Såååå gott!
Nummer två:
Spenatpasta med mustig sås! Såsen gjorde vi genom att vi stekte gul lök å quornbitar. När de fått lite färg kryddade vi med (massor av) svartpeppar. Sedan i med lite vatten för att få loss alla smaker ur pannan. Pressa sedan i en vitlöksklyfta, häll
på lite laktosfri matlagningsgrädde (den är otroligt krämig!) å en stor näve gröna ärtor. Lägg upp fint på tallriken å toppa med några fetaostbitar. SÅÅÅ GOTT!!
Vilken tror du var godast?
Älska matlagning!