Energibars
Hur mår du? Idag har vi varit i backen å åkt. Milian har verkligen blivit superduktig! Han susar ner typ helt kontrollerat. Jag gissar att vi kör längst upp i stora backen inom kort.
Nu tänkte jag bjussa på ett sååå gott tips på energibars:
Perfekt som mellis, eller som lördagsgodis!
Ingredienser
1 ägg
+ 1 äggvita
1 dl solrosfrö
8 torkade aprikoser
4 dl havregryn
1-2 msk honung
1 msk rapsolja (eller den oljan du vill)
1/2 banan
50 gram mörk choklad
Topping:
100 gram mörk choklad
1 tsk rapsolja
Flingsalt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Kör alla ingredienser till barsen i din matberedare med knivinsatsen. Det ska bli en kletig deg
3. Lägg ett bakplåtspapper i en form, min är ca 15x20 cm, funkar säkert asbra med en vanlig brödform också
4. Tryck ut degen å skjuts in i ugnen i 17 minuter
5. Smält chokladen över ett vattenbad, blanda sedan i oljan, rör ordentligt
6. Bred chokladen över kakan å toppa med flingsalt (eller kokos, frön, annat?)
Förvara i kyl.
Såååå gott!
Mums!
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min bästis.
Älska livet.