Vegfärs med pasta
Hur mår du? Vegfärs är verkligen en vanlig vardagsrätt hemma hos oss. Anledningen till det? Lätt: gott, nyttigt, billigt. Här har du ett mycket enkelt recept, middagen på bordet så fort pastan kokat klart:
Mums! Det bästa med vegfärs är att den kan dressas upp eller ner beroende på situation. Plus att den är sååå lätt att krydda!
Gör såhär:
1. Koka pasta - idag tog vi skruvar å snäckor - ett tips är att ta en pasta som kan fånga upp så mycket sås som möjligt!
2. Stek färs - vi använde Anamma
3. Riv i ett par morötter - finriven eller lite mer grovriven, beroende på hur du vill ha konstisensen - vi rev grovt idag
4. Blanda i tomatpuré, vitlök, svartpeppar, salt
5. Häll på en skvätt laktosfri matlagningsgrädde, laktosfri mjölk å vatten
6. Låt puttra tills pastan är klar
7. Strössla över lite (eller mycket!) parmesan
Voilà! Asapissagod middag på ett kick!
Älska vegfärs!