Pestopasta från himlen
Börjar du jobba i morrn eller har du fortsatt semester? Vi börjar i morrn å det känns okej, om än något vemodigt. Men sånt är livet. Vår sommar har verkligen varit magisk å den avslutades med ett helt otroligt bra Urkult. Mer om detta när alla intryck
lagt sig. Men nu! Nu ska jag bjussa dig på en riktigt schysst middag:
Pestopasta som var så otroligt god!!
Gör såhär:
1. Koka pastan al dente
2. Gör peston
3. Blanda ihop pasta å pesto å låt peston bli lite ljummen
4. Strössla över lite extra frön, flingsalt, svartpeppar å parmesan
5. Servera med en skiva rostat bröd å morotsstavar
Peston från himlen
3 stora nävar grönt (ruccola, bladspenat, annat gott?) Gissar att det blev ca 75 gram
2 vitlöksklyftor
1 stor tomat
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl olivolja (mer eller mindre beroende på hur du vill ha konsistensen)
Flingsalt
Svartpeppar
Citron (gissar på ca en halv pressad, vi hade färdigpressad å jag squeesade två-tre tryck)
Parmesan (strösslas över i slutet eller tas med i mixandet - beroende på hur krämig du vill ha peston)
Gör såhär:
1. Lägg allt i din matberedare (med knivinsatsen)
2. Mixa till en hyfsat slät smet
3. Smaka av, krydda eventuellt nåt extra
Så vackra färger!
Vad äter du helst för pasta?
Älska pesto!