Pestopasta från himlen

Kommentera
Hej min vän, 
Börjar du jobba i morrn eller har du fortsatt semester? Vi börjar i morrn å det känns okej, om än något vemodigt. Men sånt är livet. Vår sommar har verkligen varit magisk å den avslutades med ett helt otroligt bra Urkult. Mer om detta när alla intryck lagt sig. Men nu! Nu ska jag bjussa dig på en riktigt schysst middag: 

(null)

(null)
Pestopasta som var så otroligt god!! 

Gör såhär: 
1. Koka pastan al dente 
2. Gör peston
3. Blanda ihop pasta å pesto å låt peston bli lite ljummen 
4. Strössla över lite extra frön, flingsalt, svartpeppar å parmesan 
5. Servera med en skiva rostat bröd å morotsstavar 

Peston från himlen 
3 stora nävar grönt (ruccola, bladspenat, annat gott?) Gissar att det blev ca 75 gram 
2 vitlöksklyftor 
1 stor tomat 
0,5 dl solrosfrön 
0,5 dl olivolja (mer eller mindre beroende på hur du vill ha konsistensen) 
Flingsalt 
Svartpeppar 
Citron (gissar på ca en halv pressad, vi hade färdigpressad å jag squeesade två-tre tryck) 
Parmesan (strösslas över i slutet eller tas med i mixandet - beroende på hur krämig du vill ha peston) 

Gör såhär: 
1. Lägg allt i din matberedare (med knivinsatsen)
2. Mixa till en hyfsat slät smet
3. Smaka av, krydda eventuellt nåt extra 

(null)
Så vackra färger! 

Vad äter du helst för pasta? 

Älska pesto!