Middagstips

Kommentera

Hej min vän! 

Hur är din lördag? Jag har jobbat å Milian följde såklart med å hjälpte till. Min bästa, bästa, bästa! Nu har vi just ätit en otroligt god middag som jag tycker du ska testa när du har en stund över. Ugnsmat tar ju som bekant en smula längre tid att tillaga, men som vinst går det ju att göra massa annat medan maten tillagas. Idag var det bädda rent i sängarna, hänga tvätten å fli undan i köket som stod på listan. 

Ingredienser 
Potatis 
Palsternacka
Morot 
Vitlök 
Purjolök 
Quornbitar 
Gröna ärtor 
Salt 
Svartpeppar 
Citronpeppar 
Timjan 
Olja



Börja med att sätta ugnen på 220 grader. Skala å dela potatis, purjo, morot å palsternacka i lagom stora bitar. Lägg i halverade vitlöksklyftor. Vi tog 8 klyftor. Krydda med svartpeppar, salt å timjan. Häll på olja å mojsa in allt med händerna. Noga! Massa smak på alla bitar! 


Ugnsrosta i ca 35-40 minuter. Rör om då å då. 




Stek quornbitar å ärtor. Krydda med citronpeppar. 



Blanda ihop allt. 


 

Så galet gott! 



Just ja! Igår levlade Milian (å jag) till 25! Coolt va?! 


Vad äter du när du får välja? 

Älska rotfrukter!