När vi bakade tunnbröd

Hej min vän, 

Hur mår du? För ett tag sedan fyllde Josefine 30 år. Av Kajsa fick hon en heldag i bagarstugan. Nu tänkte jag visa några guldkorn från den dagen: 

Först hjälpte vi till att stöpa degen! 

En vanlig bulldeg gör man ju på 0,5 liter mjölk. Denna gjorde vi på ca 5 liter, du kan ju tänka dig mängden! 

Grunden till det goda! 

 

Det var otroligt varmt inne i bagarstugan. Å visst var vi fancy i våra plasthättor?! 

Viktigt! 

Också viktigt! 

Vi kan varmt rekommendera en heldag med kära Helga! 

Vedeldat

Helga! Världens bästa Helga. Hon var en av våra fina mattanter på bästa skolan i mannaminne: Remsle skola. Vi fick ALLTID otroligt god, vällagad å bra mat. TACK för det! 

När Helga först visade hur man skulle göra tänkte jag: hell no! det där klarar jag aldrig... sen stod man där som värsta bagaren som aldrig tycktes ha gjort annat än att baka tunnbröd...! 

Vi hade med lite tillbehör; smör, ost å te så vi kunde ta en smakprovspaus! Det var vi SÅ värda! 

Svettig, varm å SÅÅÅ nöjd å glad efter 6 timmars tunnbrödsbak i mysigaste bagarstugan. 


Ungen då? Han hade skoj med morfarn, gudpappa J å kusinerna! 

Nu börjar dock frysen gapa tom... dags för en omgång till snart tjejer?! 

Älska tunnbröd!