Du gamla, du fria...

Kommentera

...du fjällhöga nord. GRATTIS Sverige, idag är det VÅR dag! 


Förmiddagen spenderades på jobbet. Skönt med lugn å ro. Jag får galet mycket gjort i ensamheten. Efter nyttogörat for vi till Ådalsbyn för firande av landet. Mysigt å trevligt, men INGET vegetariskt alls att äta?!! 2017 borde väl iaf en sojakorv kunna serveras?!! Hur känner du kring snabbmat, finns det du önskar överallt? Vad äter du på språng? 

Vi hade knytis på Backamo ikväll. Vårt bidrag var broccolipaj med västerbottenost, cheddarost å kalkon. Såå gott! 

Otroligt gott å mycket enkelt ihopslängt: 

1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Tryck ut en färdig pajdeg (typ 13 kr på Ica) i en pajform. Spara det som blir över, det räcker till en liten paj till lilla mamma... 
3. Snabbkoka broccoli i saltat vatten 
4. Dela kalkonen i mindre bitar (vi köper alltid smörgåspålägg som vi skivar)
5. Fräs kalkonen, krydda med svartpeppar å salt 
6. Häll bort vattnet från broccolin, dela i mindre bitar å låt fräsa en stund tillsammans med kalkonen 
7. Gör stanning: knäck 3 ägg i en bunke, häll över två skvättar grädde å lika mycket mjölk. Blanda ner ost. Rör ordentligt. 
8. Lägg kalkonfyllningen i pajskalet, ös över stanningen. 
9. Skjuts in i ugnen i 25-30 min. Håll koll å lägg ev över folie sista tiden. 

...just ja, lilla mamman... 
10. Kavla ut degen som blev över från stora pajskalet, täck en liten pajform. Fyll med fyllning, ös över stanning å grädda! Den lilla pajen ska vara inne ca 18-20 minuter. 

Liten paj till mamman. Ca 12 cm i diameter. Uppskattades oerhört! 


Älska Sverige!